Задържаха криминално проявен мъж, превозвал незаконни имигранти (Снимки)Задържан е водач на камиона, който трябвало да транспортира чужди гражданите до Свиленград и впоследствие до София. Това съобщиха от МВР. 

В хода на разследването станало ясно, че за да стигнат до столицата, незаконните имигранти платили между 2000 и 4000 евро на каналджия. Те пресекли границата в района на граничен репер на река Марица, в землището на село Генералово.Граничен полицейски наряд от ГПУ-Ново село установил вчера в землището на село Генералово, общ. Свиленград, лекотоварен автомобил „Мерцедес“, управляван от 55-годишен мъж от Хасково. В товарното помещение на автомобила граничните полицаи открили 12 чужди граждани от Сирия и Ирак – 5 мъже, 4 жени и три деца.

Лекотоварен автомобил „Мерцедес“, управляван от 55-годишен мъж от Хасково

Предприети били незабавни оперативно – издирвателни действия под надзора на Районна прокуратура – Хасково, след което е задържан шофьорът на камиона.

Той е с множество криминалистически и съдебни регистрации. Спрямо него е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.281, ал.1 във вр.чл.18 от НК по описа на ГПУ – Ново село.

Чуждите граждани са настанени в миграционен център. Товарният автомобил е иззет, а водачът му е задържан с прокурорско постановление за срок до 72 часа. Работата по случая продължава.

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.