До шест години може да лежи в затвора обвиняем за катастрофа с пострадалСофийска районна прокуратура внесе днес в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия К. Д. Той е привлечен към наказателна отговорност за причиняване на средна телесна повреда, вследствие на пътнотранспортно произшествие в пияно състояние, съобщиха от държавното обвинение.

На 05.03.2021 г. около 16,20 ч. обвиняемият К. Д. управлявал лек автомобил в София. В района на кръстовище при извършване на маневра „завой наляво“ нарушил правилата за движение по пътищата, не пропуснал насрещнодвижещия се в права посока по път с предимство мотоциклетист – С. Р., реализирал ПТП и причинил на С. Р. средна телесна повреда – тя се изразява се в счупване на дланна кост на ръката, довело до трайно затруднение на движенията за срок повече от 30 дни, като деянието е извършено в пияно състояние.К. Д. управлявал лекия автомобил с концентрация на алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда, а именно 2,21 промила, което е установено по надлежния ред с техническо средство „Алкотест дрегер“.

В хода на разследването са установени данни, че водачът на лекия автомобил е бил освобождаван от наказателна отговорност с налагане на административно наказание глоба именно за управление на МПС след употреба на алкохол.

Престъплението, за което К. Д. е привлечен към наказателна отговорност, е наказуемо с „лишаване от свобода“ от една до шест години.

Предвид високата обществена опасност на деянието, дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на К. Д. за срок до 72 часа.

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.