Британски актьор се кандидатира за кмет на Лондон

Известният с някои крайни възгледи британски актьор и политически активист Лорънс Фокс се кандидатира за кмет на Лондон с призив незабавно да бъде вдигнат локдауна.

В предизборната платформа на Лорънс Фокс, който си подаде документите в последния момент, се казва, че ще води кампания за незабавно прекратяване на локдауна и „даване на възможност да се изкажат на онези, които са смълчани“. Актьорът, който е лидер на партията Reclaim, е финансиран единствено от бившия спонсор на консерваторите Джеръми Хоскинг. 

Подавайки кандидатурата си Фокс заяви, че не понася прекалената политическа коректност и критикува повалянето на статуи на личности, които смята, че са интегрална част от британската история. Фокс допълни още, че при положение, че всички възрастни и уязвими хора вече са получили ваксина локдауна трябва веднага да бъде вдигнат. В статия в „Дейли телеграф“ Лорънс Фокс пише: „Правителството казва, че ваксините работят, хоспитализирането и смъртните случаи намаляват, но продължават да ни казват, че не можем да се върнем към нормален живот по-рано от средата на лятото“.

Изборите за кмет на Лондон са на 6 май. Очакванията са досегашният кмет от Лейбъристката партия Садик Хан да бъде преизбран. Той прекара една година повече отколкото е мандатът му поради невъзможност изборите да се проведат навреме заради пандемията.