А мериканският портал iSeeCars направи рейтинг на най-дълговечните автомобили. В него попадат 16 модела, чийто собственици са нямали почти никакви сериозни проблеми с тях след изминаване на 200 000 мили (322 000 км). Експертите са анализирали 11,8 млн. употребявани автомобила, като Toyota взима безпрецедентните 6 места в Топ 10.

Лидер в класацията е Toyota Land Cruiser. По данни на iSeeCars, 16,3% от японските всъдеходи остават в експлоатация след изминаване на пробег от 320 000 км. Втората позиция е за Toyota Sequoia с резултат 11,2%. Тройката допълва Chevrolet Suburban, който е на голяма разлика от японците: 5,1%.

В десетката Toyota пласира още четири свои модела: пето, шесто, осмо и девето място са за съответно 4Runner (4,1%), Avalon (3,9%), Highlander (3,8%) и Tundra (3,7%). Останалите позиции са за американските Ford Expedition (4,9%), Chevrolet Tahoe (3,9%) и GMC Yukon XL (3,6%).

Проучването показва, че едва 1% от моделите преодоляват пробега от 200 000 мили без сериозни технически проблеми.

Изпълнителният аналитик на iSeeCars Карл Брауер отбелязва, че този рейтинг е поредното потвърждение за надеждността на моделите на Toyota.

В края на февруари Consumer Reports пусна своя рейтинг за най-добрите автомобилни марки, според който лидер е друг японски производител – Mazda, която подобрява миналогодишното си постижение с три позиции.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Плъг-ин хибридите харчат до 4 пъти повече гориво от официално обявеното

До 9 години Volvo минава само на ток

Nissan вдъхва нов живот на ДВГ с уникална технология