Х акан Самуелсон, шефът на Volvo, на вижда друга алтернатива на тока, затова смята да превърне моделната гама на компанията в изцяло електрическа до 2030 г. До 9 години Volvo планира да продава само електрически коли и да премахне от продуктовото си портфолио автомобили с двигател с вътрешно горене, включително хибриди.

Това кардинално решение се обляга на няколко пилона, един от които е стремежът за постоянно намаляване на въглеродния отпечатък на автомобила през целия ми жизнен цикъл. Другите два се основават на очакването, че законодателството и бързото разрастване на достъпна, висококачествена зарядна инфраструктура ще ускорят клиентските предпочитания на изцяло електрически автомобили.

Преминаването към пълна електрификация на Volvo ще се съчетае с повишен фокус върху онлайн продажбите. Всички напълно електрически модели ще бъдат достъпни само онлайн. При закупуване на електрическо Volvo онлайн, то ще се предлага с удобен пакет услуги, който включва елементи като сервиз, гаранция, пътна помощ, както и застраховка, където е налична, и опции за домашно зареждане.

Клиентите ще могат да избират от атрактивни предварително конфигурирани електрически Volvo автомобили, които са готови за лесна и удобна поръчка и бърза доставка.

По-нататъшно удобство и опростяване идва чрез прозрачни и определени модели на ценообразуване. Това премахва необходимостта от преговори, увеличава прозрачността и изгражда доверие.

Миналата година Volvo представи първия си изцяло електрически автомобил XC40 Recharge на пазарите по целия свят. По-късно днес компанията ще представи втория си напълно електрически автомобил, нов модел от серията 40.


Източник:
Volvo

През следващите години Volvo ще представи няколко допълнителни електрически модела, като от снимката се вижда, че се подготвят 7. До 2025 г. компанията цели 50% от глобалните й продажби да се състоят от напълно електрически автомобили, а останалите от хибриди. До 2030 г. всяка кола, която продава шведският премиум бранд, трябва да бъде изцяло електрическа.

„Няма дългосрочно бъдеще за автомобили с двигател с вътрешно горене“, казва Хенрик Грийн, главен технологичен директор.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Nissan вдъхва нов живот на ДВГ с уникална технология

Призът „Автомобил на годината в Европа” е за Toyota Yaris

Шефът на BMW: Tesla може да загуби лидерството си