Общинските болници в София разкриват допълнителни Covid легла

Със заповед на здравния министър се увеличава броят на леглата за лечение на Covid пациенти  в болниците на територията на София.

Общинските болници в София разкриват допълнителни 110 легла за лечение на пациенти с Covid-19, съобщават от Столичната община. 

От здравното министерство уточниха, че мярката е превантивна и засега проблем с капацитета на лечебните заведения в София да приемат болни с Covid-19 19 няма.

Столичните общински болници разкриват 110 допълни легла за лечение на  Covid пациенти. От тях  50 са в Първа градска,  15 – в Четвърта, в Пета МБАЛ новоразкритите легла са 35, а във  Втора градска болница се разкриват още 10.

Така в четирите общински болници с Covid отделения броят на леглата за лечение на пациенти с коронавирус става почти 300.

Продължават и проверките за спазването на противоепидемичните мерки в столицата, след като заведенията отвориха отново. През вчерашния ден екипите на Столичния инспекторат са проверили близо 1000 обекта и са съставили 2 акта, а служителите на СДВР и РЗИ  са съставили 27 акта за нарушения и 110 предупредителни протокола.