Н едоволни от резултата от референдума за отделянето на Обзор готвят протест. Жителите на село Баня, което ще стане част от новата община, държат да останат в община Несебър, съобщава NOVA.

Според недоволните такива са настроенията и в останалите пет села край град Обзор. Почти 74 % от участвалите в местния референдум подкрепиха в неделя отделянето от Несебър. В Баня, обаче, от 94 гласували, 64 са били против.

Обзор се отдели от Несебър, какво следва

Христина е преподавател в гимназията по туризъм в Слънчев бряг и всеки ден ѝ се налага да пътува с автобус, осигурен от община Несебър.

„Притеснява ни факта, че ние оставаме без транспорт, много е трудно да се придвижим от това населено място, тъй като няма автогара, няма обособена транспортна спирка и автобусите Варна-Бургас не спират при нас”, казва тя.

Кметът на Обзор изрази учудване, че има недоволни, при положение, че били спазени всички административни изисквания за свикването на референдум. Успокои, че има изготвена транспортна схема, която ще бъде факт след евентуално положително решение на правителството, което трябва да обособи новата община.

72% от жителите на Обзор и 6 села искат да се отделят от община Несебър

 „Да не се притесняват жителите на Баня, естествен център на тях им е Обзор, те и без това са към нас. И бързата помощ им е от нас, лекарите са от нас, обслужването, чистотата, абсолютно всичко – магазини, аптека, всичко ползват от Обзор”, посочва кметът Христо Янев.

Жителите на Баня планират да излязат на протест в четвъртък сутринта.