С игурно е билo трудно решение и за двамата, но след като принц Хари и Меган Маркъл решиха да се оттеглят от кралските си задължения те загубиха някои изключителни привилегии. Едновременно с това печелят много свобода и независимост включително факта, че Меган и Хари вече не са длъжни да спазват строгия кралски протокол. Вижте повече във видеото от канала „Royal Newsна VBOX7.

Те могат да имат повече свобода, когато показват чувствата си публично

Това е неписано правило, но публичните прояви на привързаност се считат за забранени за членовете на кралското семейство. Въпреки че Хари и Меган винаги са показвали чувствата си публично, подобни действия никога не остават незабелязани и водят до множество коментари. Сега вече те се чувстват свободни в своите действия и са в състояние да покажат любовта си един към друг, без да бъдат осъдени за това.

Принц Уилям е „тъжен и шокиран” от поведението на Хари

Не е необходимо да спазват строг дрескод

Всяко събитие изисква членовете на кралското семейство да носят официални тоалети. Дори когато искат да изглеждат по-непринудени те трябва да са сигурни, че са облечени подходящо. Мъжете трябва да комбинират панталон с риза с яка, докато дамите имат право да носят рокли или да комбинират жилетка с панталон. В много ситуации дънките се считат за прекалено небрежни и не се допускат.

Те могат да позволят на децата си да носят всякакви дрехи

Правилата за дрескода важат и за кралските деца. Например младите момчета трябва да носят къси панталони преди 8-годишна възраст. Носенето на нещо друго, като панталони или дънки, може да се счита за доста неуважително. По изключение дългите панталоните са разрешени когато времето е студено.

Меган и Хари все още ценят кралските традиции, но сега те могат да си позволят да бъдат по-креативни в избора на дрехите на детето си.

Те могат да играят Монополи

Играта Монополи е забранена за кралските особи. Причината е, че играта може да стане твърде порочна и да доведе до кавги. Вместо това кралските особи предпочитат да играят по-спокойни игри като Скрабъл.

Меган Маркъл отново копира принцеса Даяна

Те могат да се насладят на по-разнообразно меню

Според правилата на кралския протокол трябва да се избягват храни като ракообразни, месо или прекалено пикантни и екзотични ястия. Те могат да причинят проблеми на храносмилането или хранително отравяне. В допълнение към тях чесънът е забранен на вечерите на кралското семейство, тъй като се говори, че кралицата го мрази. На всичкото отгоре храни с високо съдържание на въглехидрати, като картофи, ориз или тестени изделия, са забранени за вечеря в Бъкингамския дворец.

Меган и Хари вече не е необходимо да се съобразяват и със сигурност могат да се хранят далеч по-разнообразно.

Те могат да дават автографи

Въпреки че имат много фенове, кралските семейства никога не им дават автографи. Това би представлявало заплаха за тях. Освен това те избягват да си правят селфита с феновете си, тъй като и това може да доведе до проблеми със сигурността им.

Веднъж Меган нарушава тази наредба и е доста критикувана за това. Днес обаче двойката не трябва да се притеснява и може да дава толкова автографи на своите почитатели, колкото иска.

Вече могат да прегръщат феновете си

Прегръдката или ръкостискането с феновете им също може да представлява заплаха за сигурността. Принцеса Даяна обича да се прегръща с хората около себе си и изглежда все повече кралски особи нарушават това правило. В миналото Меган и Хари също са пренебрегвали това правило, но сега могат свободно да прегръщат феновете си без да бъдат обвинявани.