Ч асове след като отвори врати, „зеленият коридор“ за ваксинация в столичната болница „Св. Анна“ отново беше затворен. Болницата беше първата в София, която успя още днес да отвори т.нар. „зелен коридор“. В следобедните часове там имаше опашки от желаещи да се имунизират.

Десетки софиянци се ваксинираха днес срещу COVID-19, в пункта за ваксинация на УМБАЛ „Св. Анна“ – София АД. Изчерпано е цялото количество, заредено днес. Пунктът ще заработи отново след ново зареждане, предаде БНТ.

Междувременно от болница „Пирогов“ съобщиха,

че „зеленият коридор“ за ваксиниране срещу COVID-19 в болницата ще възстанови работата си утре, в 13.00 ч. 

Ето какво написаха от лечебното заведение в пост във Фейсбук:

„От 09:00 до 17:30 ще се извършва имунизация и реимунизация на лицата, попадащи в четирите фази на Националния ваксинационен план, включително хората на и над 65 години и хронично болните. Когато във ваксинационните пунктове няма достатъчно желаещи от приоритетните фази I-IV от Националния план за ваксинация срещу COVID-19, ще се имунизират и лица, непопадащи в целевите групи. В Пирогов зеленият коридор за имунизации с векторната ваксина се възстановява от 13 часа на 1 март  във всички 6 ваксинационни пунктове – 3 в Медицинския център,  1 пред болницата и 2 вътре в нея“.

От днес бяха възстановени т. нар. „зелени коридори“, с цел поставяне на ваксина и на лица, които не попадат в целевите групи на фази I – IV.

Припомняме, че с решение на Министерски съвет се направи изменение на Националния ваксинационен план, като се допусна, по изключение и при налични достатъчно количества ваксини срещу COVID-19, в събота и неделя, както и в следобедните часове на работните дни, да се имунизират и лица, които не попадат в целевите групи от фаза I – IV . Заради забавяне на доставките на заявените дози ваксина от компанията „АстраЗенека“ от 25.02.2021 г. до 28.02.2021 г. ваксинацията на лица извън приоритетните групи от фаза I – IV беше временно преустановена.

Богдан Кирилов: Няма хаос, а изключително добра организация

Учени с пробив в битката с коронавируса

Чехия: Може да използваме „Спутник V“ и без одобрението на ЕМА

Може ли работодател да иска от служител да се ваксинира

Алерголог обясни за страничните ефекти от ваксините

Математик: В разгара на трета вълна сме, има „промяна в режима“

Вирусолог с тревожна прогноза за коронавируса 

Макрон: Паспортите за ваксинация няма да са справедливи спрямо младите