„Дойдат ли БСП и ДПС на власт, фондовете и програмите заминават”.

Това каза премиерът Бойко Борисов, който бе на посещение в Пещерския манастир, става ясно от видео в профила му във Фейсбук.

Борисов: Понеделник вечер всички на заведения, но ще обясните следното на хората

„През годините сме доказали, че подкрепяме всички вероизповедания у нас. Вследствие на това много храмове бяха обновени, точно както Пещерския манастир „Св.Никола Летни”. Има изградена и еко пътека от с. Пещера до манастира, която е дълга 2 км. Тя е със средствата по проект за трансгранично сътрудничество със Сърбия. Нашите политически опоненти не могат да се похвалят с такива неща, защото при тях европрограмите спират. Искаме хората да видят какво се строи, защото съм убеден, че 90 % от българите не знаят за тези манастири и джамии. Понеже правим много църкви и манастири, дори и джамии, главният мюфтия също отида да се ваксинира. И религиите, когато е необходимо за здравето на хората”, обяви Борисов.

Борисов към евролидерите: Трябва да сме максимално твърди

Духовниците се съгласиха с премиера, че решението да се ваксинираш срещу коронавирус е най-разумното, като отбелязаха, че религията и науката си помагат взаимно.

След това министър-председателят посети и Гигинския манастир.

„Над 7 манастири и 20 църкви ги започнахме от нулата. И продължаваме. Те затова ме развеждат. Нямам време за кафе, отивам да върша работа. Седнем ли, засядаме се и край”, отбеляза Борисов.