Костадин Костадинов: Живеем в колониален режим, подвластен на чужди държави

Живеем в колониален режим, подвластен на чужди държави и управляващ България в интерес на други държавиТова мнение изказа пред БНР лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов и добави:

„В този смисъл и атаката срещу нас беше съвсем обоснована, защото беше една координирана акция на чужди агенти срещу „Възраждане“, представляваща автентична българска организация. … В новата история това е първият случай на искане за разпускане на политическа партия. През 1947 година на същата процедура е подложена БЗНС на Никола Петков, в резултат на което партията е разпусната, а нейният лидер е вкаран в затвора и по-късно е обесен“. Така той коментира излязлото в петък решение на Софийския градски съд, с което беше отхвърлен предявеният от Софийска градска прокуратура иск за разпускане на политическа партия „Възраждане“. Решението подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд в 14-дневен срок от връчването му.

Костадинов уточни, че искът на прокуратурата е по сигнал от ДАНС, а в хода на съдебния процес свидетелите на партията са доказали с твърденията си, че са били притискани, заплашвани и манипулирани от агентите на Държавната агенция за национална сигурност.

Ние предлагаме суверенитет и независимост за България. Не съм видял това да се предлага от нито една партия“, заяви лидерът на „Възраждане“ и обясни, че това означава решенията за бъдещето на страната да се вземат от българските граждани, а не в посолствата на САЩ или на Турция.

Той посочи, че през последните 30 години е имало много случаи на „брутално унижение на народа“.

Във връзка със социологическите проучвания, огласявани преди наближаващите парламентарни избори на 4 април, Костадин Костадинов заяви категорично, че не вярва на резултатите им и ги определи като ПР агенции за реклама на определени партии:

„Затова на срещата ни с президента Румен Радев ние заявихме, че е много важно социологическите агенции да бъдат контролирани от държавна агенция, по подобие на СЕМ, който контролира медиите“

Според него медиите и социологическите агенции са „криптовласти“, които моделират общественото мнение. 

От даренията на субсидията на „Възраждане“ се родиха повече от 40 деца, сподели партийният лидер:

Ние не влязохме в парламента, но започнахме да си даряваме субсидията на Държавния фонд за асистирана репродукция и на фондации, които подпомагат двойки, които не отговарят на условията на държавния фонд. Това е най-смисленото нещо, което сме направили в българската политика досега„.

На обвиненията, че си е купил къща с парите от партийната субсидия, Костадинов отговори:

„Имаше 7 одита на Сметната палата за последните 3 години и половина. Те показват, че нашата субсидия е харчена образцово. И даренията ни са направени образцово. „Възраждане“ е най-одитираната партия в България, но никой не го казва това“. 

Костадин Костадинов изказа съмнение в съществуването на Covid криза:

„Къде е точна тази криза? Как сме сигурни, че жертвите са на коронавируса. Ние се съмняваме. … 420 хиляди са безработните в България, а говорим за ковидна криза“. 

Цялото интервю на Петър Волгин с Костадин Костадинов в предаването „Политически НЕкоректно“ можете да чуете от звуковия файл.