Т ази седмица част от партиите обявиха водачите си на листи. Изненадите са най-вече в гражданските квоти. Ще донесе ли това до търсения ефект на проветряване на депутатските листи?

„Не вярвам, че гражднските квоти ще допринесат нещо значително за резултата на партиите, които ги привличат“, това каза в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по NOVA NEWS Нидал Алгафари, експерт по политически кампании.

Отстранена от партията на Слави, водач на листа за ГЕРБ

„На тези избори ще се гласува за Бойко Борисов, Слави Трифонов, Ахмед Доган и Корнелия Нинова, а дали БСП ще бъде втора политическа сила зависи от активността, много гласове ще се прелеят към партиятана Трифонов“, убеден е той.

Алгафари допълни, че при социалистите е имало твърде много кавги, напуснали са значими фигури и поради тази причина при мобилизация на негативния вот гласове ще отидат при Слави Трифонов и БСП може да изпадне от второто място, а пасивността на водещия ще му струва по-ниския резултат.

Божков предложи на Трифонов коалиция, той отказа

Според експертът наименованието на партията на Мая Манолова е било много неудачно и повече отблъсква, отколкото да привлича избирателите.

Относно следизборните коалиции Алгафари смята, че може да се предложи вариант, в името на сигурността в условията на пандемия, широка коалиция от хората на ГЕРБ, „Има такъв народ“ и ДПС.