Р азличните породи кучета се нуждаят от различна степен на активности. Независимо дали става въпрос за разходка на кучето или забавни игри в апартамента, всеки стопанин трябва да се старае да осигурява различни активности на кучето си.

Затова изборът ви на порода куче за домашен любимец е най-правилно да бъде съобразен с вашия начин на живот и степента на възможностите ви да отделяте време за четириногия ви приятел.

Ако сте от типа хора, които нямат достатъчно време да правят дълги разходки почти всеки ден, най-доброто решение за вас би било да си вземете по-мързелива порода куче, което обича по-често да се излежава вкъщи.

Вижте няколко от най-мързеливите породи кучета.

Булдог

Тази порода куче е страхотен избор за домашен любимец. Булдогът наистина обича добрата дрямка и излежаването по диваните. Въпреки неговата сънливост се старайте да му осигурявате кратки разходки и разнообразни активности в домашни условия. Така ще внесете настроение и в собственото си ежедневие.

Басет

Басетите са спокойни и не много подвижни кучета. Те се нуждаят от умерени активности, например ежедневна разходка с умерено темпо, след която обикновено се настаняват удобно за сладък сън.

Пекинез

Тези мънички кученца със сладка физиономия и много козина обожават да седят в скута на собствениците си. Те не изискват повече от 20 минутни активности на ден, които със сигурност всеки стопанин може да отдели за любимеца си.

Чау чау

Не бъркайте намръщените им физиономии с лоши нагласи. Макар тази порода да са упорито подозрителни към непознати те са отдадени на своите стопани. Техният кротък характер често бива сравняван с този на котките.

Френски булдог

Френският булдог е дребна порода куче, които лесно се привързват. Въпреки че са доста игриви това не ги прави енергични. Обикновено им е достатъчна кратка разходка или игра на открито, която да ги поддържа здрави и активни.

Ши Тцу

Ши Тцу е друга порода дребни кучета, които с удоволствие прекарват времето си в скута на собствениците си. Кратките ежедневни разходки и игри им пасват идеално и задоволяват нуждата им от движение. Обичат да получават внимание от своите стопани.

Немски дог

Тази порода кучета има наистина впечатляващи размери, но са с добър нрав, поради което създават силни връзки с деца. На височина могат да достигнат до 80 см. Сравнително по-енергични са и изискват няколко разходки на ден.

Това е най-добрият избор за семейно куче

Дребни породи кучета, подходящи за домашни любимци