Кметът на Перник забрани насрочено за 27-и февруари автошествие

Кметът на Перник Станислав Владимиров е забранил провеждането на насроченото за 27 февруари автошествие в памет на двама загинали младежи след катастрофа на вътрешно градската магистрала в Перник. Събитието е организирано в социалната мрежа.

Кметът е категоричен, че няма как да се толерира рисковото поведение на пътя.

Станислав Владимиров заяви, че чисто документално заявлението не е подадено както трябва. Кметът изказва съболезнования на близките на загиналите младежи, но подчерта че и в личен план и като кмет не може да толерира  безрасъдното поведение на пътя.

„Този тип отбелязване буди повече въпроси отколкото отговори, защото ние не знаем какво точно ще почетем. Ще толерираме ли агресивното поведение на пътя, безотговорното поведение на пътя, рисковото поведение на пътя? Или ако наистина младите хора искаха да отбележат такъв тип трагедии с поставянето на голямата тема за това едно цяло поколение как е възпитавано, как се държи то в обществото, как се държи то на пътя и дали трябва да го променим, тогава бих го толерирал с две ръце. Но няма как да толерирам такъв тип поведение в нашия град докато съм градоначалник на този град“, каза Владимиров.

Катастрофата стана на 19 февруари вечерта. Автомобилът в който са пътували младежите е прелетял през тревния откос на пътя и в насрещната лента се е ударил челно в автобус. Шофьорът на лекия автомобил загина на място, а приятелят му почина в болница няколко дни по-късно.