Д ори в най-южната точка на Аржентина околната среда е замърсена с пластмасови отпадъци. Те са си проправили път до гнездата на пингвините, разказват в ново видео на канала Going wild във Vbox.

Бебетата пингвини са сладки, но те трябва да споделят гнездото си с нежелан нашественик – пластмасов отпадък от морето. 

„90 процента от гнездата съдържат пластмасови отпадъци, такива се откриват и в стомасите и екскрементите на животните. Морските течения и ветровете пренасят пластмасата на места, за които бихте помислили, че не са засегнати от човешка дейност“, казва Андреа Рая Рей от Austral Center of Scientific Research. 

Биологът изучава пингвините тук от повече от 20 години. Замърсяването с пластмаса не е единственият проблем. Повишаването на температурата на морето засяга морските хранителни вериги. Пингвините трябва да прекарват по-дълго време в морето, търсейки храна, оставяйки малките си уязвими за хищници като чайки.

Андреа Рая Рей се надява, че почистванията на плажа, както и мониторингът на нейния екип върху водните нелетящи птици, ще помогнат да се защитят пингвините и техният хабитат. 

Пингвините са пазители на океана. Те също са показател за това колко здрави са морските екосистеми. Проучването на приема им на храна, колко далече плуват, за да открият тази храна, и степента на размножителната им способност ни позволява да видим как се справят тези  зависими от океана видове.

По този начин пингвините могат да продължат със своите лудории!

„Животните нямат представа какво се случва“

Ще изчезне ли памукоглавият тамарин

Изумителните ленивци – защо са застрашени

Тапирът e застрашен от нелегалната продажба на пазарите в Перу

Златистият гвенон е под заплаха, какво правят, за да го спасят?

Уникалните хиенови кучета – какво ги застрашава