Гърция няма да облекчава COVID ограниченията

Правителството в Гърция няма да облекчава ограниченията, наложени като мярка срещу коронавирусната пандемия. Властите са в готовност да мобилизират частни клиники за настаняване на болните с COVID-19. По последни данни в южната ни съседка носители на британския вариант на вируса са над хиляда души.

Епидемиологичната обстановка – броят на заразените и разпространението на новия вариант на вируса, не позволява отмяна на ограничителните мерки, заявиха днес пред медиите лекари от гръцкия щаб за контрол на разпространението на COVID-19, предаде

Очаква се днес правителството да обяви още поне две седмици удължаване на карантината в област Атика, където живеят над четири милиона души.

В още няколко области в Гърция има сериозно увеличение на хоспитализираните. Почти няма места в COVID отделенията на болниците в гръцката столица. „Мобилизирайте незабавно частните клиники“, призоваха от опозицията в парламента.

Очакваше се от 1 март да отворят търговските обекти с предваритeлно запазен час за пазаруване, но и това няма да се случи. Ресторанти и кафенета остават затворени.

Запазва се също вечерният час от 21:00 часа, а през почивните дни – от 18:00 часа.

По време на дебати в парламента опозицията атакува премиера Мицотакис с обвинения, че няма план за реакция срещу пандемията и с безкраен локдаун унищожава икономиката на страната.

Министерството на здравеопазването на Гърция информира, че броят на ваксинираните срещу COVID в страната наближава един милион.

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.