Проф. Балтов: През март очакваме 500 000 дози ваксини

През месец март очакваме нови 500 000 дози ваксини. 17 000 ваксини са направени през миналия ден и това е правилния път. Това заяви директорът на Пирогов проф.Асен Балтов пред БНТ.

Минимум три месеца трябва да са минали след боледуване от коронавирус. Ако имаме клетъчен имунитет не нужно да бройм антителата, каза още проф.Балтов. Ваксинацията е бъдещето и здравето

Аз нямам наблюдение в Пирогов да сме заразили някой по време на ваксинацията. След 21 ден на ваксинацията е доказано, че не можем да разпространяваме, обясни директорът на Пирогов.

Следващия месец ще се регулира ваксинирането на инвалиди, това ще се случва с мобилни екипи,след заявяване от страна на хората разясни още Балтов.

За сега няма да разкриваме нощен кабинет в „Пирогов“. Вчера сме приели 23 заразени с коронавирус, опитваме се да бъдем полезни на обществото.

Втората доза на ваксината се пада около Великденските празници, не е фатално да се направи 5 дни по-рано или по-късно, ние сме посочили, че на 70 ден е втората доза, каза още проф.Балтов.

Хаус няма, справяме се, електронната система е готова и ще заработи, каза още директорът на Пирогов.

Зелените коридори са и за хората, които не са здарвно осигурени, никой няма да ги пита защо са с прекъснати здравни права, увери Балтов.

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.