Продавалият документи у нас и в чужбина изтъргувал 230 лични карти230  български и чужди лични документа е продал у нас и чужбина шуменецът, хванат да търгува с ментета. За ареста му съобщи по-рано днес в туитър главният прокурор Иван Гешев.               Мъжът е бил задържан вчера при акция на отдел „Киберпрестъпност“ в ГДБОП под ръководството на Софийската районна прокуратура.   

При претърсването в дома му са открити 13 000 лева в брой, 1,17 бикткойна на стойност над 94 хиляди лева, 18 карти за теглена на пари, множество снимки на български и чужди документи, за котио не е ясно дали са истински и други съобщи районната прокурорка на София Невена Зартова. 

За всеки от продадените 230 документа мъжът взимал между 1500-2000 лева. Той е бил само посредник, други хора са изработвали ментетата, посочи шефът на ГДБОП Любомир Янев. Засега те не са задържани, събират се още доказателства. 

Мъжът е задържан за до 72 часа и е обвинен за приготовление към направа на фалшиви документи. Прокуратурата ще му поиска постоянен арест.                                                                                                               

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.