П рез последните години броят на световноизвестните личности, които решиха да сменят пола си и да го обявят публично стана все по-голям. Вижте в класацията няколко холивудски звезди, които станаха още по-популярни след това свое решение.

Балиан Бушбаум

Балиан Бушбаум, известен по-рано като Ивон Бушбаум, през 1999 г. е шампион на Германия по овчарски скок. През ноември 2007 г. Бушбаум обяви, че напуска спорта поради контузия и възнамерява да се подложи на процедура по смяна на пола. Днес той е автор на бестселъри, мотивационен оратор, лейф коуч и щастлив съпруг.

Кейтлийн Дженър

Роден като Брус Дженър, той е Олимпийски шампион в десетобоя от 1976 г., бивш автомобилен състезател, телевизионна знаменитост, доведен баща на Кортни, Клои, Роб и Ким Кардашян. След развода си, Брус официално обявява, че е транссексуален и променя името си на Кейтлин. Въпреки смяната на пола и последвалата реконструкция на половите органи, Кейтлин има интимни отношения с жени и дори няма влечение към мъжкия пол.

Чаз Боно

Дъщерята на Шер – Частити си направи операция за смяна на пола  и стана мъж официално, след като поиска от съдия да бъде променен полът ѝ. Частити нарича промяната на пола „най-доброто решение” в нейния живот и добавя, че се е борила много за да го постигне. Името си Частити тя получава от заглавието на първия филм на Шер, продуциран от Сони през 1969 г., в който певицата играе бисексуална жена.

Айдиан Даулинг

Айдиан Даулинг е успешен ютюбър, културист, трансджендър активист, съосновател на доброволческата организация PointofPride.org, защитник на правата на транссексуалните и щастлив съпруг и баща.

Айдиан е първият транссексуален мъж, който се появява на корицата на колекционерското издание на списание Men’s Health, а също така и първият транссексуален, който някога е присъствал на корицата на списание Gay Times.

В своя канал в YouTube той споделя фитнес съвети и спецификата около спорта за транссексуалните хора, както и интересни подробности от живота му.

Алексис Аркет

Родената като Робърт Аркет актриса е сестра на холивудските знаменитости Дейвид, Розана, Ричмънд и Патриша Аркет. Още 12-годишна Алексис дебютира в клипа към песента „She’s a Beauty” на The Tubes.  За нейния преход беше създаден и документалният филм „Алексис Аркет: Тя е моят брат“. Алексис умира на 11 септември 2016 г. на 47-годишна възраст като причината за смъртта не е известна.