Парфюмите за дома облекчават стреса по време на COVID- 19Компании отчитат 100% ръст в търсенето на дифузери и ароматни свещи

Черно-бялата снимка, с която принц Хари и Меган Маркъл обявиха, че oчакват второто си дете, е толкова респектираща, каквито са и правилата в кралското семейство. Двамата се отделиха от Бъкингамския дворец и стриктно продължават да спазват добрите обноски, но се стараят да се покажат и като земни хора. Изборът на локацията издава още един съществен детайл от всекидневието на двойката – страстта на херцогинята към уханията и колко важна част от живота ѝ заема ароматерапията.Дървото, под което изглежда, че се чувстват комфортно и весели, все едно са тийнейджъри и вдигат купон в отсъствието на родителите си, най-верояно се намира в градината на имението им в Монтесито, Калифорния, където живеят сега. Точната локация на кадъра не е потвърдена, но дървото съвпада с фона на видеоклип, който те заснеха за списание “Тайм” миналия септември.

Миризмата на дифузерите с тръстикови пръчици е ненатрапчива.

Според ботаници това е софора, известно и като японска акация. Цветовете му имат лечебни антиоксидантни свойства и излъчват наситен и сладък мирис. Маркъл вярва в терапевтичното действие на ароматите отдавна. Да се омъжиш за принц пред 2500 гости на живо и милиони зрители по света, си е стряскаща перспектива, заради която тя решава да ароматизира сватбения си ден. Разчита, че

Така изглеждат дифузерите, които са ароматизирали сватбения ден на херцозите на Съсекс с ухание на касис и българска роза

уханията ще отнемат

малко от напрежението

Десетки дифузери са поставени около параклиса “Сейнт Джордж” в замъка Уиндзор, където двамата сключиха брак през 2018 г.

Това разкриват журналистите Омид Скоби и Каролин Дюран в биографична книга за херцога и херцогинята на Съсекс. Уханните нотки, които се носят из въздуха, са на

касис и

българска роза

Гостите описват парата като зашеметяваща и очарователна, а ароматерапевтите смятат, че тази комбинация повдига настроението и намалява стреса.

Ема Фишуик, мениджър в The NPD Group – компания, която прави прогнози и анализира вкусовете на потребителите, за да подпомогне бизнеса във вземане на стратегически решения, описа как COVID-19 промени и пазара на парфюми. “Все по-често хората използват ароматите, за да пресъздадат успокояваща атмосфера, докато са вкъщи в тези несигурни времена.

Клиентите промениха много бързо нагласите си и все по-малко купуват парфюми за себе си. Някои фирми отчитат спад над 50%. В същото време има възход в търсенето на парфюми за дома. В този сегмент продажбите на някои компании са се увеличили със 100% в сравнение с март миналата година. Хората използват дифузери с етерични масла и ароматни свещи, правят всичко възможно, за да подобрят благосъстоянието си по време на пандемията. Това показва колко е важен домашният уют”, обяснява Фишуик. Данните от изследването са направени във Великобритания миналата година.

Новината, че продажбата на ароматни свещи, етерични масла, тръстикови дифузери и спрейове за стая са скочили, изненада парфюмеристите. Някои от тях предприеха бързи действия – преосмисляне на цялата концепция и годишните си цели.

Пръв беше Бернар Арно, президентът на LVMH – френския концерн за луксозни стоки, който реши да намали производството на парфюми във фабриките си

и да инвестира в

гел за дезинфекция

на ръцете.

За да навакса загубата от слабото търсене на парфюми, британската парфюмеристка Джо Малоун направи достъпна колекция от ароматни свещи, но с качествата на изисканите. И ги разпространи в мрежата на по-комерсиални магазини.

“Ние сме вкъщи денонощно. Сега не само живеем в домовете си, тук работим, тук се храним. Парфюмите за дома са най-новият аксесоар, а начинът, по който мирише домът ни, е важен“, обобщава Малоун.

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.