В сяка държава има различни традиции и законите на всяка държава са различни. Понякога те могат да бъдат наистина странни, друг път си имат много логично обяснение, за да съществуват.

Вижте едни от най-странните закони, който съществуват по света.

Забранено е да режеш кактус

Това е абсолютно забранено в Аризона. Нарушителите могат да бъдат осъдени на 25 години затвор. Не се опитвайте да се забавлявате по този начин.

Да шофираш без риза в Тайланд

Шофирането на кола без риза се счита за обидно в Тайланд. Независимо колко е горещо, шофьорите трябва винаги да бъдат облечени с риза.

Незаконно е да се хранят гълъби във Венеция

Ръцете на туристите на площад „Сан Марко“ във Венеция са пълни с храна, с цел  да привлекат вниманието на хиляди гълъби и да успеят да си направят красиви снимки. Органите на ред във Венеция официално забраняват храненето на гълъби през 2008 г.

Ако ви хванат да храните гълъби бихте могли да получите глоба до 700 евро.

Странни забрани в Европа, които туристите трябва да знаят

Носенето на високи токчета до Акропола е незаконно

Когато планирате почивка до Гърция уверете се, че имате подходящите обувки. Страната забранява носенето на високи токчета в Акропола през 2009г.

Не е ясно защо някой би искал да обикаля Акропола на токчета, но гърците въвеждат тази забрана, за да предпазят руините от щети причинени от острите токчета. Руините са на близо 2500 години, така че уважавайте това правило и носете обувки с подходяща подметка, ако планирате екскурзия до там

Не носете тениска с лика на Мечо Пух в Полша

Полша издава забрана да се носи тениска или блуза с лика на един от най-обичаните анимационни герои – Мечо Пух. Тази забрана важи, ако сте в близост до детски площадки или училища. Причината е, че Мечо Пух е облечен само с тениска и е без панталони, което населението на Полша намира за неподходящо и смущаващо.

Ако планирате посещение до тази страна най-добре оставате дрехите си с лика на Мечо Пух у дома, за да се чувствате спокойни.

Незаконно е да се носи броня в британския парламент

Да, да, звучи много странно, че е възможно някой да иска да посети британския парламент целият облечен в костюм от броня. Но този древен закон датира от 1313 г. Британците биха могли да отменят закона, но тъй като бронята наистина не е толкова често облекло, защо да се притесняват?

Незаконно е да яздиш пиян крава в Шотландия

Преди да прекалите с шотландското уиски  трябва да знаете, че законът в Шотландия забранява да се качвате на крава, ако сте в нетрезво състояние. Пълният закон от 1872 г. включва хората да не бъдат пияни, когато „управляват“ крава, кон, файтон или парна машина.

Същият закон гласи, че нямате право да носите заредено огнестрелно, докато сте пияни.

Без селфита с Буда в Шри Ланка

Когато си правите селфи с Буда вие му обръщате гръб. Този знак на неуважение се наказва с лишаване от свобода в Шри Ланка. Също така се счита за неуважително да насочвате пръст към Буда, а понякога има и забрани за правенето на снимки със статуите.

Незаконно е да използваш хвърчило в щата Виктория в Австралия

В югоизточния край на Австралия в щата Виктория е незаконно да използваш хвърчило на публично пространство, ако с това пречиш на друг човек. Всъщност дори не можете да играете с хвърчило на публично място, ако това дразни някой друг.

Странните закони за секса в САЩ

Къде рожденият ден е забранен