Силни продажби на потребителска електроника през Пролетния празник в КитайДомашните уреди и потребителската електроника се радваха на силни продажби през почивните дни за Пролетния празник. Потребителите, предпочели да не пътуват за празника, са купували основно модерни дигитални продукти за забавление или за новогодишни подаръци за близките си в други градове, предаде „Радио Китай“. 

Продажбите на комуникационно оборудване и домашни уреди са се увеличили респективно с 39% и 29,9% през едноседмичната почивка, сочат данни на Министерството на търговията.Ма Къ, служител в пекинска компания, решава да не се прибира в родния Ухан за празника. Вместо това тя купува 5G смартфон и смарт часовник за родителите си като новогодишен подарък. „Баща ми е фен на електронните продукти. Винаги иска да притежава най-последните модели“, споделя тя.

Потребители като Ма отговориха на призива на властите да останат по местата, където работят за празничния период, за да се ограничи потенциалното разпространение на COVID-19.

Някои от тях са купували нови фитнес устройства, тъй като през последните години домашният фитнес в Китай преживява бум. Данни на министерството показват, че продажбите на фитнес уреди са нараснали с 49% на годишна база в платформите за е-търговия.

Бумът в потреблението през празничния период е продължение на възстановяването на икономиката, което започна през втората половина на миналата година. Китайският пазар за смартфони, например, започна да се съживява през четвъртото тримесечие, като доставките са нараснали с 0,3% на годишна база до 86,4 милиона устройства.