Б ританското кралско семейство остава най-интересното за всички хора по света.

Вижте необичайни и интересни факти за кралската фамилия, събрани от Vbox7. 

Какво прави Кралица Елизабет II през деня

Кралицата се събужда в 7:30 сутринта, пие чай без захар и яде бисквитки с мляко. Тъй като любимите вкусове на членовете на кралското семейство се пазят в тайна, е трудно да се каже коя марка чай предпочита Елизабет.

В 8:30ч. Елизабет закусва със съпруга си в трапезария с изглед към градината на Бъкингамския дворец. Обикновено ядат корнфлейкс, кисело мляко и препечени филийки с кленов сироп или мармалад. По време на закуска кралицата чете вестници. Като правило това са Daily Telegraph и Racing Post.

След това тя провежда срещи по различни въпроси със своите асистенти.

До късно вечерта Елизабет е заета със срещи и събития.

Непосредствено преди лягане кралицата се занимава само с въпроси от национално значение: чете всички документи съдържащи важни теми, които получава всеки ден в червен куфар.

Любимите бижута на Кралицата

Колие от перли е един от любимите аксесоари на кралицата. Когато Елизабет е на 10, тя получава огърлицата от дядо си Джордж V.

По-късно кралица Мери, бабата на Елизабет й подарява перлени обеци. Днес и двата предмета са част от образа на съвременния монарх.

Традиция за промяна на имената преди възкачването на престола

От древни времена монарси от различни страни са сменяли имената си преди да се възкачат на трона. Във Великобритания тази традиция също е често срещана. Преди коронясването, кралица Виктория е била принцеса Александрина, а крал Джордж е Алберт. Елизабет II предпочита да не променя името си, тъй като това не е задължително.

Разбира се, много привърженици на традициите все още помнят избора на кралицата. През 2002 г., в навечерието на 50-годишнината от възкачването на престола на кралица Елизабет II, тя получава няколко писма от Шотландската национална партия. Членовете на партията настояват кралицата най-накрая да промени името си. Но доколкото можем да видим, Елизабет II твърдо отстоява своето решение.


Как членовете на кралското семейство се обръщат към кралица Елизабет II

Според различни източници различните членове на семейството имат свои собствени привилегии. Така съпругът на Елизабет я нарича Лилибет. Бъдещата кралица се нарича себе си така, когато е била дете.

Други възрастни членове на кралското семейство са задължени да се обръщат към кралицата с „Ваше Величество“. Дори собственият й син Чарлз трябва да спазва това правило, преди да я нарече „мама“. Когато е малък Принц Джордж нарича Елизабет II „Ган-Ган“. Това е начинът, по който той казва прабаба.

Кралица Елизабет е наистина пестелива

Елизабет II е наистина пестелива и е пример за всички свои служители. Известно е, че тя винаги изключва осветлението, когато излиза от някоя стая и настоява всички жители на двореца да правят същото.

Тя също предпочита от години да използва един и същ цвят лак. Лакът „Essie’s Ballet Slippers“ е единственият цвят, който Нейно Величество носи от 1989г. насам.

Кралицата е намерила страхотен микс от неутрален цвят (бледорозовият тон контрастира с ярки тоалети) и ниска цена – 9 долара за бутилка.

Още интересни видеа вижте в канала на Vbox7 Royal News