С лед заповед на министър-председателя Бойко Борисов в цялата страна, наред с първите 4 фази от имунизационния план, могат да се ваксинират и всички желаещи, които не попадат в определените групи, съобщи NOVA.

За целта са разкрити специални ваксинационни пунктове, а в болниците трябва да са осигурени зелени коридори за хората, които желаят да си поставят ваксина.

Над 57 000 дози от ваксината на AstraZeneca срещу COVID-19 пристигнаха у нас снощи. Те са разпределени към РЗИ-тата в страната. Това е третата доставка от препарата, а четвъртата фаза на ваксинация вече е в ход.

Пристигнаха нови дози от ваксината на Астра Зенека

В Бургас в единствения център, в който е разкрит зелен коридор, имат готовност да поставят днес 200 ваксини.

Заради преждевременно започналата четвърта фаза, желаещите да се ваксинират днес в София не са малко. Пред петте пункта в „Пирогов” днес също има опашки.

Спасението от коронавируса е във ваксинирането. Вчера се ваксинираха 14 хиляди души, днес съм убеден, че ще бъдат над 15 хиляди. Това заяви днес министър-председателят Бойко Борисов, който заедно с министърът на образованието Красимир Вълчев посетиха ОУ „Васил Левски“ в кв. „Горно Езерово“.

По думите на Борисов е необходима пълна мобилизация по организацията на ваксинирането. От днес вече върви ваксинирането на артистите. Процесът е задвижен, така че всеки, който иска да се ваксинира, да го направи без ваксините да стоят по складовете. Това е спасението от пандемията, подчерта Борисов. 

Опашки пред „Пирогов“ от желаещи да се ваксинират

Борисов: Създаваме зелен коридор за всички желаещи да се ваксинират