Като им се накара Борисов, става, но още трябваПремиерът Бойко Борисов „им се накара“ (по собствения му израз), отвориха т.нар. зелени коридори за всички, които искат да се ваксинират, и още в петък имаше рекорд – почти 14 000 нови имунизирани.

За събота числото може би ще е по-голямо, защото здравният министър Костадин Ангелов съобщи, че са работили всички 318 пункта за ваксиниране в страната. И на доста места имаше опашки от желаещи. И всяка минута валят информации какво свършили областни управители, кметове, местни здравни власти и т.н.Може би първото, което ви хрумва, е защо премиерът не „им се накара“ по-рано. Но който е безгрешен, нека пръв хвърли камък. У нас си е типично да се разпъргавяваме, като шефът ни се накара лично и поименно.

Изглежда Борисов трябва още малко да се понакара, понеже проф. Ангелов говори все още за обсъждане дали въпросните пунктове да работят само през уикендите или и през седмицата, за да ваксинират всички желаещи. Генерал Венцислав Мутафчийски пък казва, че от понеделник във ВМА ще работят още 10 места за ваксиниране, т.е. общо 20.

Ако обичате, господа, приключете с обсъждането в неделя, 21 февруари, и веднага съобщете може или не може желаещите да се ваксинират в понеделник и във всеки следващ го ден във всичките 318, които от ваше име „24 часа“ обяви. 

Защото ако не успеете веднага, ще изпуснете вълната. Хората ще се объркат кога за кого какво е разрешено. И ще си останем непокорили дори онзи връх, на който се радват днес в Румъния – повече ваксинирани отколкото заразени. 

За сведение – при нас бройката е 235 891 заразени от началото на пандемията срещу едва 104 268 поставени дози ваксини.

Подробната информация за ваксинирането по желание можете да прочетете тук.

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.