Злато за Норвегия в щафетата

Норвегия защити титлата си в щафетата на 4 по 6 км на световното първенство по биатлон в Поклюка (Словения).
Ингрид Ландмарк Тандреволд, Тирил Екхоф, Ида Лин и Марте Олсбу Рьойзеланд изминаха трасето за 1:10.39.0 час като използваха 11 допълнителни патрона, но не допуснаха наказателна обиколка.

За Норвегия това е трета поредна световна титла след 2019 и 2020 година.

На второ място завърши Германия на 8.8 секунди с пет допълнителни патрона, а бронзовото отличие за трета поредна година завоюва Украйна на 9.2 секунди със 7 допълнителни патрона. Двата отбора също са без наказателна обиколка.

Любопитно е, че призовата тройка от това състезание е абсолютно същата както преди година на световния шампионат в Антхолц-Антерселва.

Щафетата на България в състав Милена Тодорова, Даниела Кадева, Мария Здравкова и Валентина Димитрова завърши на 18-а позиция. Българките използваха 9 допълнителни патрона, не допуснаха наказателна обиколка и завършиха на 6:34.7 минути след Норвегия.

Милена Тодорова направи невероятно състезание и предаде пета след първия пост, но след това младите състезателки изостанаха в класирането. За 17-годишната Валентина Димитрова това беше дебют на световно първенство.

По-късно днес в Поклюка е щафетата на 4 по 7.5 км за мъже.