Ангелов отчете рязко увеличение на желаещите да получат Covid ваксина

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов съобщи, че рязко се е увеличил броят на желаещите да получат ваксинация срещу Covid-19. В момента се прави организация на екипите, които да имунизират и в почивните дни. Ангелов отчете това по време на обиколка из столичните болници. Всички ваксинационни центрове на територията на страната ще работят и в събота, и в неделя. 

Всички, извън определените фази за ваксиниране, могат да го направят в зелените коридори, които за момента са само през уикенда. Ангелов заяви, че се обсъждат и такива през седмицата, но за момента няма категорично решение.

На 3 март най-вероятно ще започне да работи и електронната система за записване на желаещи, а хората ще могат през 10-минутен интервал да посочват в кой център желаят да се ваксинират. 

Директорът на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски заяви, че само днес във ВМА са били ваксинирани над 450 души, а интересът към ваксините от страна на младите хора е изключително сериозен.

„Непрекъснато идват граждани. Ние сме обявили, че имаме достатъчно ваксини АстраЗенека, които могат да бъдат на разположение на всеки. И ми направи впечатление, че се отзовават много млади хора на възраст между 20 и 35 години“.