Оранжерия за марихуана, прикрита с копачки за биткойни разкриха край ПазарджикСупер модерна оранжерия за марихуана, прикрита с машини за копаене на криптовалута разкри полицията в пазарджишкото село Калугерово. Това съобщиха апелативният прокурор на Пловдив Тодор Деянов и директора на областната полицейска дирекция в Пазарджик Ивайло Тишев, които лично посетиха местопрестъплението. Стопанската постройка, в която са монтирани копачките и е оборудвана оранжерията за канабис е наета преди 5 месеца от софийска фирма за интернет и компютърни услуги. Фирмата е напълно легитимна. На мястото е задържан нейният управител, който е 24-годишен мъж от Свищов. До момента той не е имал криминални прояви.

Разкриването на оранжерията става напълно случайно, след сигнал тази сутрин за пожар в помещение за копаене на биткойни.С пристигналия на място противопожарен екип идват и полицейски служители. Пожарът е изгасен, но на униформените служители прави впечатление, че в помещение, съседно на това с копачките, има големи количества течна тор. Докато оглеждат мястото полицаите откриват в стая за събличане, зад старо портманто, вход и стръмни стълби към таванското помещение на сградата. Горе в три различни тавански зали е разположена напълно оборудвана с въздуховоди, вентилатори,кварцови лампи, напоителна система, термометри и датчици оранжерия с 1100 растения марихуана. В отделна стая са намерени пакетирани 32 кг. изсушени глави и съцветия от марихуана, готови за транспортиране. Според пловдивския апелативен прокурор общата стойност на открития канабис е грубо за 400-500 хиляди лева. Отделно от това оборудването на оранжерията и поне за 100 хиляди лева.

Оранжерия за марихуана, прикрита с копачки за биткойни разкриха край Пазарджик

„Машините за криптовалута явно са за прикритие на оранжерията. Фирмата редовно е плащала употребеното електричество, което на месец е било за 6000- 8000 лв. По този начин, чрез копачките за биткойни, са прикривали голямата консумация на ток за оранжерията.“, разкри Тодор Деянов.

Оранжерия за марихуана, прикрита с копачки за биткойни разкриха край Пазарджик

Разследващите са убедени, че задържания на място управител на софийската фирма има и съучастници и в тази връзка разследването продължава.

Оранжерия за марихуана, прикрита с копачки за биткойни разкриха край Пазарджик

Оранжерия за марихуана, прикрита с копачки за биткойни разкриха край Пазарджик

Деница Раданова

Деница обича да пише за това което я вълнува и да споделя живота си в социалните мрежи.