З оопаркът в Белиз е дом на много застрашени видове. По време на пандемията от коронавируса животните усещат, че нещо е различно. 
Как пандемията се отразява на зоопарка, разказват във видео от канала Going Wild във Vbox

Местните хора и бизнеси даряват храна, защото коронавирусът принуди зоопарка да затвори. Свинските глави може да не изглеждат много апетитно, но ягуарите ги обожават.

Зоопаркът е основан преди близо 40 години от Шарън Матола. Тя и екипът ѝ спасяват местните животни (като ягуарите) от бракониерите. 

„Животните нямат представа какво се случва, което е забавно. Но ние сме засегнати, защото едно от най-големите предизвикателства е да поддържаме всички сити и здрави“, казва Матола.

Без приходи от посетители е трудно да се купи достатъчно храна. Само този тапир може да изяде до 30 килограма зеленина на ден. Някои животни усещат, че нещо не е съвсем наред. Ягуарите обикновено разпознават незабавно служителката Рокси Лемус, но днес са срамежливи.

„В началото те не ви разпознават с маската. Това е нещо, към което всички трябваше да се адаптираме – ние да носим маските, а те да свикнат да ни виждат с тях“, казва Рокси Лемус. 

Маските са за защита на големите котки, за да не се заразят с COVID-19.
Но вирусът беше тежък и за служителите. Те трябваше да намалят работното си време. Зоопаркът все още прави всичко възможно, за да спаси животните от ловците – но и от невидими врагове.

Ще изчезне ли памукоглавият тамарин

Изумителните ленивци – защо са застрашени

Тапирът e застрашен от нелегалната продажба на пазарите в Перу

Златистият гвенон е под заплаха, какво правят, за да го спасят?

Уникалните хиенови кучета – какво ги застрашава