В РЗИ Плевен започна ваксинирането на членовете на Районната избирателна комисия

В РЗИ Плевен започна ваксинирането на членовете на Районната избирателна комисия. Според националния план, те попадат в трета фаза, заедно със служители, участващи в поддържане на функционирането на основни за обществения живот дейности.

Ваксината, която днес беше поставена в кабинета на Регионалната здравна инспекция, е на „Пфайзер и Бионтех“. Втората ваксина е определена за 12-ти март.

Адвокат Ярослав Димитров – председател на Районната избирателна комисия:

„На практика половината от колегите, които общо обслужваме процеса, се ваксинирахме. И двата варианта ги има – и прекарали, които имат антитела, и съответно нежелаещи“.

Следващата седмица ще се проведат консултациите за определяне състава на секционните избирателни комисии.

„При консултациите, при срещата с представители на политическите субекти, които кандидатстват за участие в изборите, обаждайки се за набиране членове за местата, които имат съответните субекти, да попитат и съответните физически лица дали биха желали и дали биха осъществили такава ваксинация. Ще бъде предоставен списък и ще бъде организирано своевременното им ваксиниране. Би следвало нещата да се случат в обозримото бъдеще и време, а именно преди изборния ден“, посочи г-н Димитров.