Съдят трима охранители, пребили до смърт жена в столицатаСофийска градска прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу трима охранители – Г.Я. (на 48 години), Т.Н. (на 24 години) и В.Д. (на 33 години), за убийство, извършено от тях с особена жестокост, съобщиха от прокуратурата.

Вечерта на 16.05.2019 г. 29-годишната П.С. влязла в двора на изоставен месокомбинат на ул. „Малашевска“ в столицата, където имало складови помещения. Не след дълго била задържана от Г.Я., който охранявал обекта. Мъжът се обадил в дежурната част на охранителното дружество, за да докладва за действията си. Завързал ръцете на жената със свински опашки.Няколко часа по-късно в двора на месокомбината пристигнал автомобил, от който излезли Т.Н. и В.Д., служители на охранителното дружество. Вместо да известят полицията за влизането на външно лице на територията на обекта, тримата решили за назидание да пребият П.С. 

Охранителите вкарали жената в хале и я били с бухалки в продължение на 30 минути. Ударите били насочени по главата, тялото и крайниците на пострадалата. Обвиняемите проявили особено усърдие и жестокост и не се разколебали от тежкото й състояние, в което тя се намирала, предвид окървавения й вид.

След нанесения на П.С. жесток побой, тя била изведена от складово помещение до портала на обекта и пусната да си върви. Пострадалата бавно и трудно тръгнала по ул. „Малашевска“, като състоянието й рязко започнало да се влошава. За около 2 часа жената изминала само няколкостотин метра. Стигайки до ул. „Нов градец“ в същия квартал, тя паднала пред частен имот.

Около 03:15 ч. на 17.05.2019 г. случаен минувач видял на улицата безжизнено тяло на жената със завързани ръце и подал сигнал на телефон 112. Медицински лица констатирали смъртта й. Впоследствие е била извършена експертиза, установила контузии в областта на главата на пострадалата, мозъчен и белодробен отток, фрактури, множество увреждания по тялото и крайниците. Те станали причина за развитие на травматичен и хеморагичен шок и белодробна мастна емболия, довели до остър срив на хемодинамиката и дишането. Именно това била непосредствената причина за настъпилата смърт на жената.

Тримата охранители са били привлечени към наказателна отговорност за извършеното от тях убийство.

Обвиняемият В.Д. е извършил престъплението при условията на опасен рецидив, след като бил осъден от компетентен съд във Венецуела на 13 години и 4 месеца „лишаване от свобода“ за незаконен трафик на упойващи и психотропни вещества.

Понастоящем обвиняемите Д.Я., Т.Н. и В.Д. са с наложени мерки за неотклонение „домашен арест“.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.