Похитител на млада жена влиза в затвора за 9 годиниВърховният касационен съд на Република България потвърди решение на Варненския апелативен съд, постановил 35-годишният М.Д. от Добрич да изтърпи присъда от 9 години лишаване от свобода при първоначален строг режим. Осъденият ще заплати и глоба в размер на 5000 лв. Окръжната прокуратура в Добрич приведе в изпълнение наказанието.

Мъжът бил признат за виновен за отвличане на жена, причинявайки й и средна телесна повреда в периода 3 юли – 24 юли 2018 година. Освен това до юли същата година М.Д., при условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества.Познанството между осъдения и неговата жертва започнало през септември месец 2017 година. Първоначално било на приятелски начала, но постепенно отношенията им се задълбочили. По време на едно от посещенията в дома на осъдения, през месец юли 2018 година, младата жена била задържана против волята й в апартамента на 35-годишния мъж, който решил да я лиши от свободата й. Целта му била жената да бъде постоянно при него и да задоволява всичките му потребности. За да може да пречупи волята й и да я подчини, той решил да използва физическо насилие, както и да я дрогира, като не й давал достатъчно храна и вода.

Младата жена била открита в дома на 35-годишният мъж след 20 дни престой там. Тя се намирала в изключително лошо здравословно и емоционално състояние. С действията си М.Д. е причинил на своята жертва средна телесна повреда и разстройство на здравето й, временно опасно за живота.