Танцов спектакъл развежда 36 зрители във всички кухненски помещения

Хореографът Коста Каракашян подготвя усилено авторския си танцово-театрален спектакъл под заглавието „Кухня”, разказа самият той в студиото на Радио София след поредната репетиция.

Планираните представления са насрочени за 19 и 20 февруари.

Режисьор е Антония Георгиева. Музиката е на Георги Атанасов.

За България „имърсив“ проекти като този са рядкост. Този тип театър (immersive – потапяне) позволява на публиката да се потопи в действието и да съпреживее екстремните ситуации, които обикновено остават скрити за хората.

.„Спектакълът хваща зрителите за ръката и ги въвежда в професионалната кухня на най-голямата кулинарна академия на Балканите (HRC). С четирима страхотни танцьори – Александра Тальокова, Искра Даскалова, Кръстьо Методиев и Яница Станкева, и моя приятел майстор сладкар Александър Цеков показваме целия психологически заряд вътре и нажежения задкулисен процес преди храната да стигне до масите в ресторанта“, допълни Каракашян. Артистът е завършил “Танц” в Колумбийския университет в Ню Йорк, работил е в сферата на спортните и съвременните танци в България, Канада, Германия, Норвегия, Виетнам, Япония и САЩ. Хореографията му е представяна от Columbia Ballet Collaborative (Ню Йорк) и балет „Арабеск“ (София).

За 45 минути публиката преминава през различните помещения на кухнята. В спектакъла няма да има много ядене, накрая ще има десерт, вдъхновен от персонажите в зависимост от характера и енергията им, допълни Коста Каракашян.

С него разговарят Роман Михайлов и Мария Бояджиева.