„Воля“ на Веселин Марешки и НФСБ на Валери Симеонов ще се явяват заедно в коалиция на престоящите парламентарни избори на 4 април, обявиха на брифинг лидерите на двете партии.

Христо Иванов разкри с кои партии ДБ би сключила коалиция

„България има нужда от обединение на патриотичните сили, ето защо днес заедно с колегите от НФСБ ние обявяваме създаването на „Патриотична коалиция – „Воля“ и НФСБ“, заяви председателят на „Воля“ и заместник-председател на Народното събрание Веселин Марешки. 

„Очакваме с огромната подкрепа, която ще получим от българския народ, да участваме в следващото управление и да ги реализираме“, допълни той.

Александър Сиди: Това не е самонадеян ход, ВМРО трябва да продължи напред

„Мога да потвърдя категорично, че в моменти на криза държавата има нужда от единение. Ние сме един такъв пример днес на обединение, а не на разединение и то върху принципна база. Бих маркирал трите основни приоритета, по които до момента сме работили от НФСБ и надявам се те да бъдат приети и потвърдени и от колегите от „Воля“ и те да станат една обща програма за действие. Тези три приоритета са на първо място – категорично повишаване на доходите на българските граждани и възстановяването и развитието на икономиката. Вие знаете, че изпълнихме своето предизборно обещание за минимална пенсия от 300 лв., която даже в момента е 350 лв. с добавката“, каза Валери Симеонов.

Той обърна внимание, че НФСБ работят и за увеличаване на доходите и на останалите граждани. „Ще продължаваме да го правим“, допълни още той. 

ВМРО и НФСБ се явяват поотделно на изборите

„На второ място, ние с г-н Марешки, като представители на бизнеса, няма как да не издигнем в приоритет насърчаването на малкия и средния бизнес основно в три направления. Тези направления, които зависят от законодателната дейност и от изпълнителната власт на държавата. На първо място това е установяването на равноправна конкурентна среда, на второ място това е намаляването на административните тежести и режими и на трето място това е борбата с монополите и олигархичните зависимости в държавата. Тема, по която изключително трудно, но успешно сме работили както от НФСБ, така и колегите от „Воля“, защото монополите са проклятието на икономиката“, изтъкна още Валери Симеонов. 

Манолова и „Отровното трио“ обявиха името на коалицията си

Той посочи, че не на последно място е недопускането на ДПС във властта. „Ограничаване възможността ДПС да бъде за пореден път балансьор в Народното събрание, както и ограничаването на нейното влияние като цяло и по този начин ограничаването на съседна Турция в политическия живот на България“, заяви още Валери Симеонов. 

Сред приоритетите на коалицията са и безплатни лекарства за деца до 18-годишна възраст, както и лишаване от право на вот на рецидивистите.