Цюрих вече е любим град на богатитеЗаради пандемията фаворити като Париж и Ню Йорк губят позиции

Цюрих измести Париж и се превърна в любимия град на ултрабогатите според нова класация за интереса към недвижимите имоти през 2020 г.Швейцарският град изпревари френската столица, която беше оценена като най-популярния град сред богаташите предходната година. В класацията за 2020 г. обаче

Париж изпадна

до 7-о място,

показва последният индекс на британската фирма за недвижими имоти “БАРНЕС Интернешънъл”, публикуван в началото на тази година. Ню Йорк, който се класира на 2-о място през предходната година, също изпадна в немилост и е едва на 11-о място в новата класация, което отразява големите промени на световния пазар на имоти, провокирани от пандемията COVID-19.

Всяка година БАРНЕС изготвя списък с топ 50 на градовете за хора с висока покупателна способност, след като съставя и анализира различни аспекти на всеки мегаполис въз основа на вътрешните данни на компанията.

Класацията се съставя по различни ключови критерии, включително възможности за образование, нива на данъчно облагане и екологични ангажименти на града. Други показатели включват културен опит, лична безопасност и условия за бизнеса. Индексът е специфичен за многомилионен пазар, в който само

малцинство от хора

в света могат да

вземат участие

Бордо в Югозападна Франция за първи път попадна в топ 50 на списъка. Това отчасти се дължи на пандемията от коронавирус, която принуди много богати парижани да избягат от столицата, пише френският в. “Паризиен”. Поредица от епизоди на социални сътресения, като движението на “жълтите жилетки”, също повлияха на международния имидж на Париж.

Ню Йорк, който беше класиран като втори любим град през 2019 г., падна до 11-о място тази година след едногодишна битка срещу вируса. Други метрополиси, включително Копенхаген, Токио и Маями, също изпревариха Париж в новата таблица.

Копенхаген, който се нареди на второ място в класацията за 2020 г., скочи от 35-ото, следван от Токио и Маями. Шведската столица Стокхолм се изкачи от 22-о на 5-о място. Лондон – единственият британски град, попаднал в списъка, е класиран на 6-о място. Сеул, столицата на Южна Корея, която никога преди това не беше влизала в индекса, се озова на 13-о място през 2020 г.