Протестът в София призова Манолова и Триото да си сменят името

Мая Манолова и „Отровното трио“ да сменят името на коалицията си – „Изправи се! Мутри, вън!“. Това призова събралото се множество в така наречения Триъгълник на властта. 

Според тях не е редно емблемата на антиправителствените протести, които продължават 214 дни, да бъде използван. Протестиращите изразиха опасение, че може да бъдат обвинени в предизборна агитация, когато викат „Мутри, вън“. Те смятат, че при добро желание от страна на Манолова и Триото могат да си сменят името.

Демонстрацията продължи със скандирания „Оставка“ и беше заявено, че искат изборите да се проведат, но след като правителството на Борисов падне и след като главният прокурор Иван Гешев напусне поста.

Пред насъбралото се множество архимандритът Дионисий каза, че в 214-я ден на протеста отбелязваме 121 години от смъртта на Капитан Петко Войвода.

Архимандритът призова всички сънародници да дойдат на 19 февруари на Национален митинг- протест в прослава и по повод на 148 години от обесването на Дякона.

„В 16,30 ч. в единство, публично и демонстративно да изявим гражданското си изискване на народ за сваляне на Борисов и цялата мафия на Бойковизма от власт и в солидарно и сплотено братство на почтеността на поход за чиста и свята Република към мемориала на Дякона от 18.30 часа за преклонение, отдаване на почит и поднасяне на цветя“, обяви Дионисий.

Той прикани и всички партии и граждани, които са срещу коалицията ГЕРБ-Обединени патриоти, да дойдат на протеста на 19 февруари

Днес е 214-ият пореден ден на антиправителствено недоволство в столицата.

Протестът започна в обявения час. Бяха затворени бул.“Дондуков“ и бул.“Цар Освободител“, които се намират пред Министерския съвет.

В началото на протеста беше прочетен призив за митинг-шествие на 19-ти февруари до лобното място на Васил Левски в София по случай годишнината от обесването му.

Протестиращите призоваха президентът Румен Радев да подкрепи шествието, което ще започне тогава. Протестът продължава.