Протестът в София призова Манолова и Триото да си сменят името и президента за подкрепа

Мая Манолова и „Отровното трио“ да сменят името на коалицията си – „Изправи се! Мутри, вън!“. Това призова събралото се множество в така наречения Триъгълник на властта. 

Според тях не е редно емблемата на антиправителствените протести, които продължават 214 дни, да бъде използван. Протестиращите изразиха опасение, че може да бъдат обвинени в предизборна агитация, когато викат „Мутри, вън“. Те смятат, че при добро желание от страна на Манолова и Триото могат да си сменят името.

Демонстрацията продължи със скандирания „Оставка“ и беше заявено, че искат изборите да се проведат, но след като правителството на Борисов падне и след като главният прокурор Иван Гешев напусне поста.

Протестиращите призоваха Мая Манолова от гражданската платформа „Изправи се.БГ“ и т.нар. Отровно трио да не използват призивите от летните протести. И настояха регистрация с това название да бъде оттеглена. Като знак за разграничаване, тази вечер на протеста се чу нов вариант на познатата фраза. Шествието се спря пред сградата на „Информационно обслужване“. Там хората настояха до изборите председателят му Михаил Константинов да подаде оставка. Както и уеднаквяване на списъците на ГРАО и за гласуване, за да бъдат изчистени т.нар. мъртви души.

Пред насъбралото се множество архимандритът Дионисий каза, че в 214-я ден на протеста отбелязваме 121 години от смъртта на Капитан Петко Войвода.

Архимандритът призова всички сънародници да дойдат на 19 февруари на Национален митинг- протест в прослава и по повод на 148 години от обесването на Дякона.

„В 16,30 ч. в единство, публично и демонстративно да изявим гражданското си изискване на народ за сваляне на Борисов и цялата мафия на Бойковизма от власт и в солидарно и сплотено братство на почтеността на поход за чиста и свята Република към мемориала на Дякона от 18.30 часа за преклонение, отдаване на почит и поднасяне на цветя“, обяви Дионисий.

Той прикани и всички партии и граждани, които са срещу коалицията ГЕРБ-Обединени патриоти, да дойдат на протеста на 19 февруари

Днес е 214-ият пореден ден на антиправителствено недоволство в столицата.

Протестът започна в обявения час. Бяха затворени бул.“Дондуков“ и бул.“Цар Освободител“, които се намират пред Министерския съвет.

В началото на протеста беше прочетен призив за митинг-шествие на 19-ти февруари до лобното място на Васил Левски в София по случай годишнината от обесването му.

Протестиращите призоваха президентът Румен Радев да подкрепи шествието, което ще започне тогава. Протестът продължава.