На изхода на Кюстендил се изгражда втори отводнителен канал

На изхода на град Кюстендил се изгражда втори отводнителен канал, за да се спре постоянното наводняване на пътя за Дупница. Съоръжението е дълго около 800 м.

От години подпочвените води от ската на изхода на Кюстендил се стичат на пътното платно, образуват се локви и завирявания, които замръзват и създават предпоставки за пътно-транспортни произшествия (ПТП).

Досегашният отводнителен канал не смогва да поеме водите и се прави спешно втори канал, пояснява експертът по управление на кризи към общината Ивайло Чалъков:

„Прави се дренаж за отводняването, защото цялата вода се стича и е предпоставка за пътно-транспортни произшествия. Там се заледява и до съществуващия стар се изгражда нов отводнителен канал, защото имаше частично заледяване на дясната лента по посока на движението. Там има предпоставки за ПТП-та и бяха много сигналите и от преминаващи постоянно по този път водачи на МПС-та , началникът на КАТ „Пътна полиция“ също, и ние се задействахме, за да може да го оправим“.

Налага се обаче да бъдат отсечени десетки дървета покрай алеята за гробищния парк.

„По-нататък ще бъдат засадени, то е ясно, но за да е по-ефективна работата, трябва да се положат тези неща, за да може след това да се зарие и да се възстанови“, обясни Чалъков.