БСП – Плевен подреди кандидат-депутатската листа

БСП в Плевен подреди кандидат-депутатската листа за предстоящите парламентарни избори. Водач е проф. Румен Гечев, определен от националното ръководство. Висока активност при гласуването отчитат от партията.

С бюлетини и таен вот премина гласуването, каза Свилен Атанасов – председател на Общинския и Областния съвет на БСП и определи листата така:

„Тя се характеризира с един сериозен професионален ценз. На второ място е досегашният народен представител Стефан Бурджев, трети е Илиян Йончев, четвърти е представител на Червен бряг, бившият заместник-областен управител Мирослав Михайлов. Пети и шести съответно са гражданска квота или коалиционни партньори, които ще бъдат определени с решение на Националния съвет на по-късен етап“.

Част от общинските съветници са си направили отвод. Сред тях е и самият лидер.

„Отговорността, която сме поели пред избирателите си в Плевен е наистина сериозна, а и аз считам, че приоритет за всички нас е от една страна местната политика и от друга страна разбира се, отговорността ни по време на изборите за народни представители също е доста сериозна“, каза Свилен Атанасов.