В ижте кои са най-известните серийни убийци в САЩ във видеото от канала 7-те НАЙна VBOX7.

Джон Гейси

Джон Уейн Гейси  е американски сериен убиец и сексуален престъпник, известен като убиеца-клоун, който е нападнал и убил поне 33 млади мъже и момчета.

Според Гейси всичките му убийства са извършени в къщата му в ранчо близо до Норидж, столичен Чикаго, Илинойс. Обикновено той примамва жертвите в дома си.

Неговата присъда за 33 убийства е най-голяма в историята на Съединените щати по онова време. Гейси е осъден на смърт на 13 март 1980 г. Той е екзекутиран със смъртоносна инжекция на 10 май 1994 г.

Умря най-ужасният сериен убиец в САЩ

„Зодиакът“

„Зодиакът“ е псевдоним на сериен убиец, който действа в северна Калифорния в края на 60-те и началото на 70-те години на 20 век. Самоличността на убиеца остава неразгадана. Той атакува жертвите си в Беничия, Валехо, езерото Бериеса и Сан Франциско в периода между декември 1968 г. и октомври 1969 г. Убити са четирима мъже и три жени, на възраст между 16 и 29 години. Убиецът използва прякора „Зодиак“ в серия подигравателни писма, адресирани до пресата в Санфранциския залив. Писмата съдържат четири криптограми, от които само една е окончателно разгадана.

През април 2004 г. полицейското управление на Сан Франциско отбелязва случая като „неактивен“, но след това го отваря отново през 2007 г.

Мъж – медицинска сестра, сериен убиец на пациенти, беше арестувана в Италия

Алберт Фиш

Хамилтън Хауърд „Алберт“ Фиш е американски сериен убиец, изнасилвач на деца и канибал. Той е известен още като „Сивия човек“, „Върколакът на Вистерия“, „Бруклинският вампир“, „Лунният маниак“ и „Буги човекът“. Хвали се че броят на жертвите му е около 100. Не е известно обаче дали е имал предвид изнасилвания или канибализация, нито е известно дали е вярно.

През живота си Фиш е заподозрян в поне пет убийства. Той признава за три убийства и, че е намушкал поне още двама души.

Той е осъден и екзекутиран на електрически стол на 16 януари 1936 г. на 65-годишна възраст.

Това е най-злият убиец, ФБР разкри какво е правил

Бел Гънс

Бел Гънс е била активна в Илинойс и Индиана между 1884 и 1908 г. Смята се, че Гънс е убила най-малко четиринадесет души, повечето от които са мъже, които тя примамва да посетят имота ѝ в Индиана с обещанието за брак.  Други източници предполагат, че тя е замесена в около 40 убийства.

Нейната престъпна дейност излиза на бял свят през април 1908 г., когато фермерската ѝ къща в Индиана изгаря до основи. В руините властите откриват телата на възрастна жена без глава, първоначално идентифицирана като Бел Ганс и нейните три деца. По-нататъшно разследване разкрива частичните останки на поне още 11 души в имота.

Хенри Холмс

Херман Уебстър Мъджет по-известен като д-р Хенри Хауърд Холмс или Х. Х. Холмс, е американски сериен убиец. Той признава за 27 убийства, но е осъден на смърт само за едно убийство, това на съучастника си и бизнес партньор Бенджамин Питезел. Въпреки признанието си за 27 убийства се предполага, че Холмс е убил до 200 души.

Жертвите са били убивани в сграда, която той е притежавал в Чикаго през 1893 г.

Холмс е екзекутиран на 7 май 1896 г., девет дни преди 35-ия си рожден ден.

Джефри Дамър

Джефри Лайнъл Дамър , известен също така като „Канибалът от Милуоки“, е американски сериен убиец, извършител на сексуални престъпления като изнасилвания, убийства и разчленяване на седемнадесет мъже и момчета в периода между 1978г. и 1991г.

Въпреки че няколко психиатри го диагностицират с психично разстройство, той е осъден за 15 от 16 убийства, извършени в Уисконсин. Дамър е осъден на доживотен затвор с 15 последователни срока на 15 февруари 1992г.

На 28 ноември 1994 г. Дамър е пребит до смърт в затвора от Кристофър Скарвър, друг затворник в Колумбийския затвор.

Тед Бънди

Тед Бънди е убил и изнасилил голям брой млади жени и момичета през 1970-те (основно между 1974 и 1978). След като повече от десет години отрича да има нещо общо с убийствата, в крайна сметка той признава, че е извършил 30 от тях. Точният брой на жертвите му остава неизвестен и до днес.

Два пъти успява да избяга от полицейския арест, премества се във Флорида и продължава да убива. Накрая е арестуван и се превръща в медийна сензация, защото процесът му е излъчван по телевизията, което се случва за първи път в историята. Той е осъден на смърт и екзекутиран през 1989 г.