МВР и прокуратурата разкриха 46-годишен мъж, убил човек на пътя Пловдив-Пещера

46-годишен мъж от село Бяга, община Брацигово, е блъснал и убил с колата си на място 60-годишен жител на Стамболийски. След това е избягал и опитал да прикрие следите си по автомобила „Мерцедес Вито“. Това съобщиха на съвместен брифинг Галина Минчева, заместник окръжен прокурор на Пловдив и директорът на ОД на МВР старши комисар Йордан Рогачев. Той каза, че е получен сигнал от живеещ наблизо мъж от Йоаким Груево, който е намерил трупа. Полицаите откриват части от автомобила на мястото на произшествието. 

Катастрофата е станала по пътя Пловдив – Пещера, близо до село Йоаким Груево този четвъртък след 18 часа, когато мъжът се е прибирал от работа в Пловдив, съобщи Галина Минчева и уточни, че шофьорът е задържан за 72 часа, като е направил самопризнания. 

Пред органите на реда той е казал, че е извършил пътно-транспортно произшествие, но не е разбрал, че блъснал човек и въпреки това е предприел действия да подмени части по автомобила. Задържана е и съпругата на извършителя, която е закупила нови части за ремонт на автомобила. Очаква се тя да бъде освободена до часове. 

По данни на полицията извършителят е бил санкциониран два пъти за нарушения на пътя – за превишена скорост и шофиране без предпазен колан. Той няма други криминални прояви. Тестът за алкохол е бил отрицателен, също и не е употребил наркотични вещества.

„Извършителят вече има повдигнато обвинение“, уточни прокурор Минчева. По закон се предвижда наказание лишаване от свобода от 3 до 15 години, както и лишаване от свидетелство за управление на МПС за шофьора. Разследването по случая продължава.