Apple разработва очила със смесена реалност, които ще използват мощен хардуер и съответно много висока цена. Това твърдят източници на онлайн изданието The Information, според които новото устройство може да е с цена от около 3000 долара на бройка.

Срещу тази сума потребителите ще получат устройство с два 8K дисплея с функция за проследяване на движението на очите. Към тях има добавени около 12 камери, които ще следят движението на главата, ръцете и тялото.

Apple почти готова със сделка за автономните си коли

Очилата на Apple ще разполагат и с LIDAR сензори, чрез които ще сканират заобикалящата среда и ще могат да създават виртуални карти. Те пък ще се използват както от функцията за добавена реалност за наслагване на изображения, така и за различни игри и приложения.

Очаква се Apple да използва собствен процесор за очилата, който се разработва в момента. Корпусът на очилата ще има и сменяеми каишки за захват, за да могат потребителите да персонализират визията на устройството.

Apple подготвя нови видове устройства за тази година

Освен мощен хардуер очилата ще разполагат и със специален софтуер. Той ще променя резолюцията на дисплеите според това накъде гледа потребителят. Само в основното зрително поле резолюцията ще е 8К, докато в периферното зрение тя ще е по-ниска. Така ще се пести енергия и ще се оптимизира използването на хардуерните ресурси.

Apple експериментира и с различни начини за управление на устройството и съдържанието. Освен чрез движението на ръцете, очите и тялото, не се изключва възможност и за използване на допълнителни аксесоари.

Процесорите на Apple ще започнат „нова ера“

Устройството ще е по-обемисто и ще се използва основно за виртуална реалност, с възможност и за използване на добавена реалност. То е първата стъпка към крайната цел на Apple – очила за добавена реалност, които ще са почти неразличими от обикновени очила. Подобно устройство обаче все още е далеч на хоризонта. Apple не е коментирала темата.

Apple разработва собствен електрически автомобил

Apple работи по „нов и прекрасен“ продукт

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.