Коалиция „Обединени патриоти“ прекратява съществуването си

Коалицията „Обединени патриоти“ престава да съществува, след като ВМРО официално обяви, че ще се яви самостоятелно на предстоящите парламентарни избори.

Организационният секретар на партията Юлиан Ангелов обясни мотивите за решението:

„Самостоятелното явяване на ВМРО е мотивирано от нашето желание на структурите на ВМРО и постигнатите резултати, които ВМРО направи на евроизборите и на местните избори. ВМРО благодари на НФСБ за съвместната работа в 43-ото и 44-ото Народно събрание, която беше увенчана с множество успехи“.

Зам.-председателят на партията Искрен Веселинов обясни, че причината за раздялата с НФСБ не е конфликт, е резултат от настояване от структурите и нови стратегически цели, които си поставя ВМРО:

„Няма лоши отношения. Няма някакви напрежения или идеологически различия. Истината е, че ВМРО се развива и като цяло ние имаме една визия за развитие на патриотичното движение, което трябва да продължим сами. Сега ще положим усилия да превърнем ВМРО в една сериозна гражданска платформа“.

 От ВМРО са убедени, че ще успеят самостоятелно да се преборят за влизане в следващото Народно събрание, а листите им са отворени и в тях ще бъдат включени експерти в т.нар. гражданска квота.