Илиан Илиев за целите пред Черно море след двете контроли в един ден

Треньорът на Черно море Илиан Илиев бе доволен от двете контроли, които неговият тим изигра днес. Черно море победи последователно Черноморец (Балчик) с 4:1 и Локомотив (Горна Оряховица) с 3:0. Специалистът коментира и каращия проби в тима Питокле Базоло, който играе като централен нападател и трябва да замени напусналия Матиас Курьор. 

„В двете контроли беше важно повечето хора, които се възстановиха от контузии, да играят 90 минути. С някои го направихме това, други ги запазихме. Неприятното е, че сменяхме много настилки и доста контузии се получиха. Да се надяваме до началото на първенството да сме по-добре. Като цяло резултатите въобще не ме интересуват. Теренът не беше в идеално състояние. Доволен съм, че все пак се изигра цял мач. Играта сутринта стана по-бърз мач, защото беше по-добър терена“, сподели Илиев. Той още не е сигурен дали ще остави в Черно море Питокле Базоло.

„Трябва ни още време, за да оценим Базоло, който е на проби. Тимът от Горна Оряховица игра доста дефанзивно. От тези 45 минути няма как да направим заключения. Ние сме много взискателни, много хора си нарушиха подготовката. Предният мач с Враца имахме 12 полеви футболисти от мъжкия отбор, всички останали бяха юноши. Осем човека почти са били с различни болежки. Дано се върнат хората в следващите дни и се доближат до нивото на другите. Време има да се вземе ляв краен бранител. Много хора гледаме, но не сме харесали никого. Играхме с 15 юноши, Трябва да имаме малко подсилване – момчето на проби плюс ляв защитник. Последната контрола срещу Созопол ще е в 14:00, ако времето остане хубаво. Още има футболисти с леки болежки, да се надяваме, че ще им минат“, каза още треньорът