И змама с хранителна добавка, представяна като чудодейно лекарство, с използване на името на един от известните ни кардиолози. Мнимите търговци откраднали снимката и биографията на доц. Сотир Марчев, който е началник на Клиниката по кардиология към Медицинския институт на МВР. Измислили дори и фалшиво обширно интервю с него, в което уж рекламира чудодейните свойства на въпросния препарат. Доцентът е подал жалба в полицията, съобщава NOVA.

„Интернет измамници публикуват мои снимки, моята истинска биография, последвана от дълго фалшиво интервю, в което се рекламира препарат за почистване на кръвоносните съдове. То цели да накара читателите да си купят това лекарство”, обясни доцентът.

Измамни дарителски сметки събират пари за болни деца

Доц. Марчев категорично заяви, че не е давал подобно интервю, както и че не познава препарата, който уж рекламира.

„Сигнализирал съм съответните органи и докато те стигнат докрай, нашата обща цел е да предупредим доверчивите хора да не си дават парите”, посочи доц. Марчев.

Кардиологът обясни, че пациенти са започнали да го търсят, за да се уверят дали информацията за препарата е истина.

„Поуката от това е да не започвате нови лекарства, преди лично да се консултирате с вашия лекар. Нови медикаменти се започват само след консултация”, подчерта доц. Марчев.

Измама: Амулети за богатство от три манастира в България

Той поясни, че няма представа какъв е препаратът, под който е сложена неговата биография. Допълни, че това не е първият случай, в който рекламират  лекарство от негово име.