Англия уреди две контроли преди европейското

Англия ще играе контролни срещи с Румъния и Австрия през юни като част от подготовката си за Европейското първенство по футбол, пренасрочено за това лято заради пандемията от COVID-19.
Новината беше обявена от Футболната асоциация на Англия, които обаче за момента не могат да посочат на кои стадиони ще се състоят срещите. Ясно е, че Австрия ще гостува на 2-и юни, а Румъния на 6-и.

„Тъй като продължаваме съвместната работа с правителството за връщането на феновете по стадионите колкото се може по-скоро, ние се опитваме да следваме препоръките им за безопасна работа. Така че не бихме искали толкова рано да поемаме ангажименти за продажба на билети и поради тази причина не се наемаме да оповестим стадионите, които ще приемат тези срещи“, се казва в становището на Футболната асоциация.

Отложеното от 2020-а година европейско първенство ще се играе от 11-и юни до 11-и юли, а съставът на Гарет Саутгейт е в група D заедно с отборите на Хърватия, Шотландия и Чехия. Австрия и в група С заедно с Украйна, Нидерландия и Република Северна Македония.

В същото време Уелс потвърди приятелски мач с Албания на 5-и юни в Кардиф преди да пътува за Баку (Азербаджайн), където седмица по-късно ще стартират Евро 2020 в мач с Швейцария. Другите отбори в тази група А са Турция и Италия.