Трафикът в Атина същият, въпреки локдауна

Практически нулево е било въздействието на локдауна върху автомобилното движение в област Атика, където се намира гръцката столица Атина, през втората половина на януари, съобщава „Катимерини“, цитиран от БТА.

Това се вижда от сравнителните данни, събрани от областния Център за управление на движението, по отношение на трафика през втората половина на януари в сравнение със същия период на миналата година, когато обаче в Гърция нямаше ограничителни мерки.

В информацията се казва, че данните, събрани от 1000 преброителни пункта по главните пътни артерии на Атика, показват, че през последната седмица на януари движението е било приблизително на същите нива, както и миналата година, когато нямаше противоепидемични мерки. Нещо повече, през четвъртата седмица на януари 2021 г. е регистрирано увеличение на трафика с 0,5 процента в сравнение с четвъртата седмица на 2020 г.

През последната седмица на януари, когато бяха отворени магазините в Гърция, се регистрира малко увеличение от 0,3 процента на трафика и в сравнение с предишните две седмици. Изключение са някои основни натоварени пътни артерии като булевардите „Кифису“, „Посидонос“ и „Месогион“, където увеличението на движението е от порядъка на 5 процента.