Радио Китай: Световни лидери призоваха за придържане към мултилатерализмаОт 25 до 29 се проведе диалогът „Davos Agenda“ към Световния икономически форум чрез видео връзка. В своите речи, лидерите на много страни призоваха международната общност да засили солидарността и сътрудничеството и да се придържа към мултилатерализма, предаде Радио Китай

Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин заяви, че човечеството беше неподготвена за удара от епидемията и направи много грешки. Целият свят трябва да засили „солидарността и сътрудничеството“, за да се справи с нея. Южна Корея се надява на многостранно сътрудничество с други членове на Г-20.Министър-председателят на Сингапур Лий Сиенлун каза, че в момента международната общност е изправена пред много предизвикателства като епидемията, икономическото възстановяване и изменението на климата, и международното сътрудничество за справяне с тези предизвикателства е много важно.

Японският премиер Йошихиде Суга подчерта, че в контекста на COVID-19 солидарността между страните е по-важна от всякога. Япония ще работи за разширяване на „свободната и справедлива“ икономическа среда и за укрепване на системата за свободна търговия.