137 военнослужещи в 61-ва Стрямска механизирана бригада положиха клетва

137 военнослужещи в 61-ва Стрямска механизирана бригада положиха клетва на тържествена церемония на площад „Васил Левски“ в Карлово.

Проблемът с липсата на кадри постепенно се преодолява и вече желаещите са повече от местата, отбеляза министърът на отбраната Красимир Каракачанов. 

Министър Каракачанов подчерта, че на конкурсите през декември в 61-ва Стрямска механизирана бригада са се явили 250 души, като одобрените са 151. Повечето от тях днес положиха клетва:

„Кампанията „Бъди войник“ даде своите резултати. Разбира се, не само това, а и фактът, че положихме усилия да се увеличат възнагражденията на военнослужещите. Промени се до голяма степен мнението на обществото спрямо Българската армия. Българинът, наблюдавайки околния свят, видя, че светът не става по-добър и по-мирен, а напротив – става все по-опасен и че всъщност единственият фактор, който може да гарантира и който ще гарантира българската сигурност и национална независимост, е Българската армия. Вследствие на всичко това виждаме, че се подобрява проблемът с неокомплектоването на армията“.