Прокурори и следователи дариха на болницата УМБАЛ Плевен апарат за плазмафереза

В Плевен прокурори и следователи дариха апарат за плазмафереза на Университетската болница (УМБАЛ) “Д-р Георги Странски“ . Автоматизираното устройство е от най-ново поколение и ще е в помощ на лечението от корнавирус, както и за хематологични и автоимунни заболявания.

“Такъв апарат до момента не сме имали“, каза директорът на Университетската болница доц. д-р Цветан Луканов:

“Налагало се е тези пациенти да ги транспортираме до София, до Варна дори сме транспортирали в животозастрашаващо състояние. Така че е изключителна пирдобивка за болницата и сме много благодарни“.

Средствата са от благотворителна кампания на Асоциация на прокурорите в България (АПБ) и Камара на следователите в България (КСБ). Следователят Цвятко Камбуров каза:

“С настъпването на пандемията се предприеха тези акции, които ще продължат. И се надяваме да сме полезни, въпреки че нашият принос е скромен“.

Прокурор Владимир Николов, член на УС на АПБ заяви:

“Огромни благодарности към това, което нашите плевенски медици извършват всеки ден. Всички ние, не като магистрати или служители, а като хора, трябва ад им дадем необходимото уважение за техния труд и в това, което можем да ги подкрепим“.